Vestgeblogd

Het is niet onbeschreven gebleven.

Monkey nuggets

Op Facebook werd dit bericht de afgelopen uren een paar keer gedeeld:

Say hello to mechanically separated chicken. It’s what all fast-food chicken is made from—things like chicken nuggets and patties. Also, the processed frozen chicken in the stores is made from it.

Basically, the entire chicken is smashed and pressed through a sieve—bones, eyes, guts, and all. it comes out looking like this. spuitvlees

There’s more: because it’s crawling with bacteria, it will be washed with ammonia, soaked in it, actually. Then, because it tastes gross, it will be reflavored artificially. Then, because it is weirdly pink, it will be dyed with artificial color.

But, hey, at least it tastes good, right?

High five, America!

Zou het een broodje aap zijn? De oplettende lezer zou best wantrouwig kunnen worden.

1. De auteur van het artikel omschrijft zichzelf als ‘Poetry, satire, absurdity, and death, the tumblelog of writer, twisted freak, and fantastic dancer Michael Kindt.’
OK …

2. De auteur, Michael Kindt dus, reageert wat typisch op kritiek. Hij gaat meteen op de man spelen. Hij tagged zijn response met ‘anger’. Da’s verdacht.

3. De oorsprong lijkt te liggen in dit filmpje, geüpload door TheYoungTurks op 6 oktober 2010:

Vervolgens vind je weinig relevante achtergrondinfo. Een aantal bauwen het filmpje na, zoals Michael Kindt, deze site of deze braakbal🙂.
Ook dat is verdacht.

4. Tot slot lijkt het het meest waarschijnlijk dat de grote roze drol waar het draait separatorvlees (Vlaams:spuitvlees; Engels: MRM of MSM) is. Zoals dat altijd gaat, vind je de handigste link pas na een halfuurtje zoeken: That Nonsense. That Nonsense houdt zich bezig met viral rumours – met name op Facebook. Snopes.com noemde het in 2010 een urban legend.

The Guardian dook in 2002 al eens in de wondre en ietwat ranzige wereld van het MRM.

Waar chicken nuggets dan wel van gemaakt zijn? Globaal: neem een vleespasta van kippenvlees, -spier, -zenuw en -vel. Maak de bacteriën dood met een vleugje ammoniak. Voeg bloem, kruiden en zout (veel zout!) toe naar smaak. Paneer ze met een maisflake-goedje. Vier minuten frituren en klaar zijn je 48 kcal. Per nugget.

Fris is het allemaal niet, maar de nuggets worden niet zo heet gegeten als ze worden opgediend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 30 januari 2012 door in Article en getagd als , , , , , , .
Follow Vestgeblogd on WordPress.com
%d bloggers op de volgende wijze: